Посета Кули

Датум: 11/10/2017      Категорија: Органи РСВ

Представници РСВ, генерални секретар Слободан Вишекруна и члан управног одбора Бранислав Зељковић, посетили су Кулу и разговарали са представницима локалне самоуправе – председником општине Перицом Видеканићем и председником скупштине општине Велибором Милојичићем, као и представницима клубова Јовицом Мајкићем (РК Лаки, Црвенка) и Бранком Жежељом (РК Сивац 69). Представници РК Црвенка и РК Русин нису присуствовали састанку.

Уводну реч је имао председник општине Перица Видеканић, који се захвалио представницима РСВ на издвојеном времену и посети општине и клубова. Он је истакао да се средства редовно уплаћују на рачуне клубова, али и да општина ради на томе пронађе нове могућности финансирања из додатних извора. Општина је конкурисала и за адаптацију спортске хале у Црвенки, док се већ увелико ради на изградњи спортске хале у Сивцу.

Генерални секретар Слободан Вишекруна захвалио се локланој самоуправи Куле на челу са председником општине и председником скупштине општине на пријему и времену за разговор о актуелној проблематици. Вишекруна је похвалио функционисање клубова на територији ове општине, који, како каже, немају проблеме у раду. Он се осврнуо на богату историју и дугу традицију РК Црвенка, који је изнедрио велики број репрезентативаца и важи за синоним рукомета на овим просторима. Без обзира на то, и овај клуб се бори са последицама економске кризе, али са својим првим тимом учествује у Супер Б лиги и посебан акценат ставља на млађе категорије, које се такмиче у најмасовнијем такмичењу РСВ Лиги млађих категорија. Један од учесника ЛМК је и РК Лаки, који се такмичи у Првој лиги. Према речима генералног секретара, право освежење на рукометној мапи Војводине је РК Сивац 69, који се такмичи у Првој лиги. Захваљујући одличној организацији рада, приметан је напредак, а пријављивање друге екипе за Трећу лигу је за сваку похвалу. Овај клуб, такође, ради на пријављивању екипа за ЛМК, јер је свестан да без тога нема напретка. Када је у питању клуб из Руског Крстура, мушка екипа се такмичи у Трећој, а женска у Другој лиги.

На територији општине Кула за похвалу је и иницијатива за школовање тренера, преко Покрајинског завода за спорт и омладину и РСВ. Тренери Сивца, Црвенке, Руског Крстура школовали су своје тренере и то представља основу рада на дуже стазе.

Представник РК Лаки Јовица Мајкић захвалио се локалној самоуправи, јер заиста немају проблема у раду. Једини проблем је Регистрациони правилник, јер његове одредбе не штите клубове који улажу у млађе категорије и развој играча.

Бранко Жежељ из РК Сивац 69, такође, се захвалио локалној самоуправи и нагласио да овај клуб ради на томе да што пре укључи млађе категорије у ЛМК.

Након састанка, представници Рукометног савеза Војводине искористили су прилику да обиђу изградњу хале у Сивцу са Велибором Милојичићем, Милорадом Лајићем и Бранком Жежељом. Радови теку добро, а Сивчани се надају да ће пролећни део сезоне започети у својој новој хали.

Генерални секретар Слободан Вишекруна истакао је да је хала изузетно функционална, као и да поседује сву пратећу опрему која ће омогућити рад у оптималним условима.