ПОСЕТА ТЕМЕРИНУ

Датум: 29/09/2017      Категорија: Органи РСВ

Данас је у Темерину одржан радни састанак на коме су испред домаћина присуствовали председник Општине Темерин Ђуро Жига, чланица Општинског већа за финансије Милка Јурић, члан Општинског већа за културу и омладину Дејан Брадат, председник Спортског савеза општине Темерин Недељко Ђукић, као и представници клубова, дугогодишњи рукометни радници Здравко Ињац и Милан Грујичић, председник ЖРК “Темерин” Мирослав Кљајић, нови председник РК “Младост-ТСК” из Бачког Јарка Мирко Божичић, председник ОРК “Младост-ТСК” Ненад Грујичић, док је РСВ представљао генерални секретар Слободан Вишекруна. 

На почетку састанка, дугогодишњи рукометни радник Здравко Ињац захвалио се председнику Општине на пријему и генералном секретару на издвојеном времену, а осврнуо се на историјат рукомета у Темерину. Он је упознао све присутне и са актуелном ситуацијом у клубовима, као и чињеницом да сви клубови имају млађе категорије које се такмиче у ЛМК. 

Председник Општине Ђуро Жига захвалио се представнику РСВ на доласку и подршци рукомету у Темерину. Он је искористио прилику да нагласи значај школског спорта, на коме се све активније ради у овој општини. Наиме, остварена је сарадња са студентима ДИФа који раде на промоцији спорта међу најмлађима. Они, како каже Жига, нису конкуренција клубовима, већ само додатна подршка у активацији млађих категорија. Још једна добра вест за спорт у овој општини је да се интензивно ради на изградњи спортске хале у Бачком Јарку.

Генерални секретар Слободан Вишекруна захвалио се на пријему и истакао да је Темерин увек био место рукомета, као и да може да дође до кризе у резултатима, али никако до кризе у раду. Он је изјавио да проблеме свих клубова посматра као проблем Савеза и додао да ће спорт у овој општини много лакше функционисати након завршетка хале у Бачком Јарку. 

О односу школског спорта и рукомета, говорио је председник Спортског савеза Недељко Ђукић. Он је истакао да ће школски спорт радити на промоцији рукомета. 

За област финансија, задужена је чланица Општинског већа за финансије Милка Јурић, која је изјавила да се средства клубовима исплаћују редовно, квартално и да Општинско веће по потреби излази у сусрет клубовима за раније уплате, услед неких проблема.