Кикинда и Југовић за наслов Купа Војводине

Традиционално је крај године резервисан за финале Купа Војводине, а овогодишњи учесници ће бити Кикинда Гриндекс и Југовић из Каћа. Кикинђани су на путу до финала савладали Црепају (34:40), РА Динамо (20:31) и Херцеговац из Гајдобре (25:28). Екипа Југовића је имала сличан пут, Каћани су савладали Лавове у Бачкој Паланци (33:34), Црвенку (29:35) и у полуфиналу Апатин (21:28). Клубови у различитом расположењу дочекују меч. Југовић је у суботу у последњем јесењем колу Аркус савладао екипу Рудара из Костолца са 29:23, док је Кикинда поражена на свом терену од Дубочице из Лесковца са 24:29.

- Имамо кратак период да спремимо утакмицу финала Купа Војводине, током целе прошле недеље били смо окренути припреми утакмице са Рударом, која је за нас била утакмица сезоне и на којој нам је победа била императив. Током ова два дана ћемо покушати да се припремимо за утакмицу. Против Кикинде смо играли на домаћем терену, и изгубили смо, али мислим да ако поновимо приступ као на утакмици против Рудара мислим да можемо до победе, истиче Владица Стојановић, тренер Југовића.

Са друге стране тренер Кикинде Гриндекс очекује бољу игру него у последњем јесењем колу и победу у репризи прошлогодишњег финала
- Очекује нас сигурно добра утакмица против Југовића из Каћа. Очекујем да победом завршимо ову годину и да освојимо трофеј на самом крају године. Морам да кажем нам предстоји много рада и морамо да покажемо много више жеље него на последњој утакмици уколико желимо добар резултат у Купу и уколико желимо да останемо у лиги – рекао је Горан Куртеш тренер Кикинде Гриндекс.
Утакмица између Кикинде Гриндекс и Југовича игра се у среду 21 децембра у Кикинди, а почетак је заказан за 19 часова и 30. минута.