Одржана изборна скупштина РК Црвенка

Дана 07.12.2022.године, у пуној Сали Дома Културе у Црвенки, одржана је Ванредна изборна Скупштина рукометног клуба „Црвенка“ из Црвенке. Уз присуство свих делегата Скупштине, присутни су били чланови руководства Клуба, као и многобројни гости и дугогодишњи пријатељи и навијачи Клуба. У прелепој атмосфери, на почетку је одата захвалност досадашњем председнику Клуба, Милисаву Ковачевићу, на раду и труду којим је у овим тешким временима за спорт, са својим најближим сарадницима, успео да очува клуб. Милисав Ковачевић је поздравио све присутне и захвалио им се на доласку и на дугогодишњој подршци, без које не би успео успешно да води Клуб све ове године.
Након тога, прешло се на радни део Скупштине, који је био темељно припремљен од радне групе у претходних месец дана. За председника Скупштине РК Црвенка изабран је Здравко Адамовић, који је на предлог радне групе радио на припреми и спровођењу Скупштине и ову функцију ће обављати бар до краја текуће такмичарске сезоне. За Председника УО РК Црвенка једногласно је изабран Страхиња Пушица, предузетник из Црвенке, бивши играч Клуба. За чланове УО РК Црвенка једногласно су изабрани Немања Вуковић, директор мултинационалне компаније и бивши рукометаш Црвенке, Раднички Фиделинке и Војводине, Марко Пешић, директор ЈКП у Кули, бивши савезни рукометни судија и контролор, Душко Дамјановић, власник и директор трговинске компаније у Кули и бивши рукометаш Црвенке, сви задужени за обезбеђивање услова за рад у Клубу и Бранислав Зељковић, бивши голман РК Црвенка и тренер РК Црвенка, Југовића из Каћа, Синтелона, Апатина, Пролетера, Борца из Бања Луке, као и Репрезентације СРЈ, задужен за сва спортска питања у Клубу. За председника Надзорног Одбора једногласно је изабран Адвокат Иван Канкараш.
Као захвалност за дугогодишњи рад у Клубу као помоћни тренер, Директор Клуба и Председник Клуба, покренута је иницијатива да се Милисав Ковачевић изабере за почасног председника РК Црвенка. Делегати Скупштине Клуба су ову иницијативу једногласно подржали и она ће бити упућена УО РК Црвенка на коначно усвајање.
Сви присутни су изразили добру вољу и жељу да се РК Црвенка постави на чврсте ноге и врати се на место које му је годинама припадало.
Дана 09.12.2022.године у просторијама Мотела „Родић М&Б“, у Кули, приређена је промоција новог руководства и њихово упознавање са играчима и стручним штабом. Том приликом су дефинисани јасни циљеви за наредни период, а играчи и стручни штаб су упознати са новим условима рада и очекивањима.
Након промоције нови УО РК Црвенка је приредио заједничку свечану вечеру на којој су присуствовали управа, стручни штаб, играчи, спонзори Клуба, представници ветерана, пријатељи Клуба, а својим присуством догађај су увеличали председник УО РСВ и потпредседник УО РСС, Јован Ковачевић, и генерални секретар РСВ, Рајко Продановић. Свим присутнима су уручени пригодни поклони са обележјима Клуба, као мали знак захвалности.