ПОСЕТА СУБОТИЦИ

Датум: 21/09/2017      Категорија: Остале вести

Данас је настављен обилазак локалних самоуправа у Војводини, а генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна и председник такмичарске комисије Владимир Кнежић су били на северу, у другом по величини граду у Војводини, у Суботици.

Одмах по доласку, у реновираним просторијама Спортског савеза град Суботице их је сачекао генерални секретар Горан Маринковић. Презентовао им је начин рада и функционисање савеза, који има преко 150 чланица. "Трудимо се да будемо прави сервис свим клубовима. Ово и јесте кућа свих спортиста града Суботица, па се у складу са тим морамо и понашати. Успели смо да клубове уведемо у систем, од чега имају само бенефите у погледу правне, административне и било које друге помоћи, а и уз симболичне чланарине, управо на једном месту могу да имају комплетно књиговодство" - укратко се обратио Маринковић, уз напомену да се преко спортског савеза врши и ангажовање 25 тренера, који раде у клубовима на територији града.

Састанак је настављен у градској кући, а домаћин је био Немања Симовић, члан градског већа задужен за област спорта и омладине.

"Веома ми је драго што су наши пријатељи из рукомета данас овде са нама, како би могли да се увере да град Суботица чврсто стоји иза нашег Спартак Војпута и да нам је циљ да клуб и у годинама пред нама буде стабилан суперлигаш. Ово је година консолидације и стабилизације, у којој очекујемо за нијансу слабије резултате, него у неколико претходних година, када је клуб постизао импозантне резултате и успехе, који су се огледали учешћем у Сеха лиги и евро куповима. Град ће у наредном периоду још више учествовати у суфинансирању клуба, како се не би доводило питање опстанка у Супер лиги", био је део Симовићевог излагања, а затим је упознао госте на који начин и којим капацитетима град Суботица помаже и води рачуна о спортским клубовима.

"Иако смо имали сазнања да град Суботица има веома добар однос према спорту и спортистима, данас смо упознати са детаљима и слободно могу да кажем да је овакав однос за сваку похвалу. Клубовима заиста пуно значи када поред суфинансирања имају бесплатне термине, бесплатан превоз на утакмице, као и обезбеђивање надокнада за рад тренера, а са тим не могу да се похвале клубови у другим срединама. Нарочито ми је драго да се у Суботици рукомет вратио на место, које у и припада уз повећање верне публике, која зна да цени резултате и борбу за исте.", рекао је Вишекруна, изразивши захвалност на гостопримству.

Након тога, Симовић се осврнуо и на рукометну традицију у Бајмоку: "Веома важно је што нам спорт живи и у насељима ван самог града. Поред тога, изузетно ме радује што је у питању женски рукомет. Тамо постоји добра инфраструктура и сви услови да се несметано настави рад и постојање клуба".

Председник комисије за такмичења Владимир Кнежић је потврдио наводе, које је изнео Симовић уз осврт на млађе категорије: "Када говоримо о Бајмоку, морамо да поменемо да се годинама уназад девојчице са покрајинских и државних школских првенстава скоро увек враћају са медаљама око врата. То је резултат квалитетног рада у клубу, али и у школи. Такође, у последњих десет година, девојчице из Бајмока и дечаци из Суботице су константни учесници Лиге млађих категорија, па се не бринемо за будућност".

Током састанка се могло чути и да град жели да поново оживи женски рукомет у најстаријем женском клубу у Војводини, како би и ЖРК "Спартак" поново постао незаобилазна тачка на рукометној мапи Војводине и Србије. Такође, говорило се о иницијативама, које ће се реализовати у наредном периоду, како би спортски живот Суботице био још разноврснији и успешнији.