Карасијев пехар отишао у Зубин Поток

Датум: 17/09/2017      Категорија: Остале вести

У суботу је одигран 1. меморијални турнир "Караси и легенде рукомета". Сечањци су том приликом евоцирали успомене на великог спортског радника, који већ 5 месеци није са њима, али ће вечно живети у њиховим срцима, као неко ко је спорту дао јако пуно.

Пре самог отварања, присутнима се обратила некадашња звезда српског и југословенског фудбала Станислав Караси, по коме је покојни Караси и добио надимак. Испричао је пар занимљивих анегдота из живота преминулог председника општине и обећао да ће сваке године долазити на овај турнир, док год буде могао да хода. Председник РК "Херцеговина" Игор Денда, је у име организационог одбора изразио захвалност према свима, који су помоги одржавање овог меморијала и пожелео да турнир постане традиционалан. Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна је поздравио све учеснике, пожелео добродошлицу екипи Мокре Горе, која је прешла око 600 километара да би учествовала на овом меморијалу, и истакао да ће Рукометни савез Војводине увек помоћи овакве манифестације, као што и иначе подржава и помаже, а нарочито јер је то председник Караси заслужио.

Председник Општине Сечањ Предраг Рађеновић је приликом обраћања изјавио: "Мој велики пријатељ Караси је све спортисте, али и нас из општине, задужио својим поступцима, да је организација овог турнира најмање што можемо да урадимо, како би одржали сећање на њега. Обећавам да ће локална самоуправа увек стајати иза овог турнира, да ћемо га уврстити у календар манифестација Општине Сечањ и да ће се од наредне године одржавати у склопу "Видовданских сусрета", што треба да постане традиција". Некадашњи играч Вељко Чалија је у име ветерана пожелео добродошлицу свима и прогласио турнир отвореним.

Поред домаћина из екипе "Херцеговина", за први трофеј овог меморијала су се бориле и мокринска "Црвена Звезда" и нови суперлигаш "Мокра Гора" из Зубиног Потока, који је и био најбољи на крају.

Нови полазници школе рукомета из Банатског Деспотовца су улепшали турнир, јер су захваљујући Слађани Краварушић, која их учи првим рукометним корацима, могли да парирају вршњацима из Јаше Томића, али не до краја, јер је екипа мешовита, састављена од дечака и девојчица. "Буђење рукомета у једној новој средини је нешто што се мора помоћи и подржати", рекао је том приликом Вишекруна, обраћајући се Слађани и младим рукометашима и рукометашицама, уз обећање да ће првог радног дана у Банатски Деспотовац бити послате лопте, како би дечаци и девојчице могле да тренирају и спремају се за пролеће, када се очекује њихово укључивање у ЛМК РСВ.

Чланови Заједнице судија и контролора РСВ, Ђорђе Вујацков и Јован Ристић (Нови Бечеј), Србислав Топалов и Томислав Радосављевић (Панчево) су суђењем утакмица дали свој допринос, уз Слађану Краварушић, која се из улоге тренера дечака и девојчица, вратила у улогу делегата сениорским екипама.

Том приликом, Вишекруна је искористио прилику да обави и неформалне разговоре са председницима општина Сечањ и Житиште, Предрагом Рађеновићем и Митром Вучуревићем, у вези са активирањем рукометних секција у малим срединама, а касније и спајањем деце из два-три села, како би се могле оформити рукометне екипе, које ће се такмиити у ЛМК РСВ.

На турниру је присуствовао велики број рукометних радника из целе Војводине, а сви заједно су, након завршетка турнира, дружење наставили у неформалном делу, где су се присећали разних занимљивих ситуација са и око спортских терена.