Делегације рукометних савеза Србије и Војводине посетиле ОШ „Жарко Зрењанин“

Председница РСС, Милена Делић је представницима школе и представницима РК Пролетер уручила нове голове и лопте. Школа “Жарко Зрењанин” је једина школа у овом граду чија је сала прилагођена мерама рукометног терена и значајно место развоја рукомета у Зрењанину.
– Желела бих прво да истакнем добру сарадњу са градоначелником и свим његовим сарадницима, а такође са рукометним људима из овог града. Увек се радо враћам у Зрењанин, јер је ово град са великом рукометном традицијом. Разменили смо многе идеје о додатној популаризацији рукомета. Наша женска репрезентација борави у овом граду, где се припрема за утакмицу квалификација за Европско првенство против Шведске, која се у четвртак игра у Зрењанину и ово је прилика да све љубитеље рукомета позовемо да дођу и подрже нашу репрезентацију. Ова донација је мали допринос Рукометног савеза Србије, у виду голова школи и донација лопти за РК Пролетер и ово је само почетак, истакла је председница РСС, Милена Делић.


Рукометашице Србије се већ трећи дан у Зрењанину припремају за квалификациону утакмицу за ЕХФ ЕУРО 2022 са Шведском, која се 3. марта од 18:00 часова игра у Кристалној дворани. У делегацији Рукометног савеза Србије били су председница Милена Делић и генерални секретар Светозар Станковић, док су у име Рукометног савеза Војводине школу посетили Рајко Продановић, генерални секретар и Тања Медвед, председница Такмичарске комисије и директорка Лиге млађих категорија Војводине.
У име домаћина, челнике рукометних савеза поздравили су Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза Зрењанина, Милан Милошевић, председник РК Пролетер, тренер сениорске екипе, Момир Рнић и Мирослав Брњош, директор школе.


На донацији су се захвалили председник РК Пролетер, Милан Милошевић И директор ОШ “Жарко Жрењанин”, Мирослав Брњош.
– Ово је једина школа у Зрењанину која има салу димензија за рукометни спорт, школу рукомета и бављење рукометом уопште. Пролетеру је то од великог значаја, јер једино овде можемо да тренирамо онако како би то требало да се ради. Рукометни савез мисли на РК Пролетер и хвала им на томе, то Пролетеру много значи. Данас смо добили два нова гола и деца из школе рукомета су добила нове лопте, истакао је Милан Милошевић, председник РК Пролетер.


РУКОМЕТНА БАЗА
Директор школе Мирослав Брњош је у име ученика и колектива истакао велику захвалност Рукометном савезу Србије, који је препознао њихову школу као базу за рукомет.
– Ово је једина школска сала у Зрењанину која има димензије терена на којима могу да се одржавају рукометне утакмице. Ученици ове школе су прошле године били прваци Србије у рукомету и надам се да ћемо задржати ту традицију убудуће и хвала свима који су то препознали. Ово ће школи много значити.