Доминација Војвођанки на Фестивалу рукомета

Све три селекције репрезентације Војводине освојиле су прва места на Фестивалу рукомета, који је одржан у Крагујевцу у недељу, 7. маја.

Након два окупљања девојчица рођених 2000, 2002. и 2004. године, тренери селекција саставили су коначне спискове на којима се нашло по 14 рукометашица, које су одмеравале снаге са вршњакињама из целе Србије, представљајући репрезентацију Војводине. РСВ већ четири године окупља, тестира и селектира играчице и играче, који играју у Лиги млађих категорија.

Полазна станица делегације РСВ биле су просторије Савеза, у којима су девојчице задужиле опрему, након чега су тренери одржали кратке састанке пред полазак. Уз стални надзор тренера, координатора и чланова делегације РСВ, у Крагујевац се стигло тачно на време. Током пута, храна и освежење били су обезбеђени за целу делегацију.

Подељене у две спортске хале, девојчице су такмичење започеле утакмицама против селекција Запада. Најпре су на терен изашле најмлађе рукометашице и без проблема оствариле победу, а њихов пример следиле су и старије девојчице у категоријама Ж14 и Ж16. У сва три финала, екипе су играле са репрезентацијом Центра. Све девојчице добиле су прилику да играју, а резултати говоре да је урађена права селекција и да су заиста најбоље из Војводине путовале у Крагујевац.

Сви пратиоци фејсбук странице РСВ могли су уживо да прате дешавања на теренима, у текстуалним и видео преносима.

Пласман у финале, као и победе у финалним сусретима, само су потврдиле квалитет рада са млађим селекцијама на територији Војводине.

Резултатима је несумњиво допринела и логистичка подршка, која је девојчицама обезбедила све потребне услове како би пружиле свој максимум. Осим хране и воде, играчице су имале на располагању и воће и слаткише, како би у паузама између утакмица надокнадиле потрошену енергију. На утакмицама је била присутна и физиотерапеуткиња, с обзиром на то да се ради о девојчицама, али на срећу свих, није имала пуно посла.

Да другарство и тимски дух не изостану, побринули су се тренери који су, осим договора који су имали са екипама, телефоне девојчица пред полазак склонили на сигурно. У паузама између утакмица, екипе су биле заједно и навијале за своје старије или млађе другарице, које су се бориле на терену.

Подршку са трибина свим селекцијама, пружили су председник УО РСВ Борислав Перовић, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна, председник Стручног савета РСВ Бранислав Зељковић и председник Заједнице тренера Јова Павлов. Девојчице су имале и подршку родитеља, који су са неколико аутомобила дошли да бодре све селекције. Рукометни савез Војводине је и за њих обезбедио карте за квалификациону утакмицу Србија-Румунија.

Након утакмица, ручка и шетње Крагујевцом, делегација РСВ заузела је своја места на трибинама хале „Језеро“ како би бодрила мушку репрезентацију Србије до нова два бода против Румуније, у квалификационој утакмици за пласман на Европско првенство 2018. године.

Рукометни савез Војводине добио је бројне похвале из свих региона Србије за најбољу организацију учешћа деце на овом турниру. Осим похвала, стизале су и честитке на оствареним победама.

Организацији целокупног догађаја велики допринос дали су компанија „Ђак“, са којом је РСВ недавно потписао протокол о сарадњи, што је резултирало набавком нове спортске опреме, као и компанија „Зорић“, која се побринула за исхрану и освежење за све чланове делегације, током путовања.

Делегацију РСВ на овом догађају чинили су:




  • 14 девојчица екипе Ж12,

  • 14 девојчица екипе Ж14,

  • 14 девојчица екипе Ж16,

  • 3 тренера наведених екипа (Жужа Ракош, Драган Лазаров, Драган Видовић),

  • 3 помоћна тренера (Катарина Радовић, Драгана Карановић, Драган Мракић),

  • тренер голмана (Горан Белић),

  • координатор женских селекција (Милутин Лучић),

  • судијски пар (Ања Пантић, Ирена Анђушић),

  • шеф инфо тима РСВ (Милена Вилотијевић)

  • стручни сарадник у РСВ (Иван Мандић),

  • шеф делегације (Владимир Кнежић)



Рукометни савез Војводине је поносан на све девојке, тренере и остале чланове делегације, јер су својим понашањем и односом заиста били за пример.