Посета и радни састанак у Панчеву

Датум: 06/09/2017      Категорија: Остале вести

Председник Спортског савеза Панчево, Слободан Битевић, и генерални секретар СС Панчево, Дејан Перић, угостили су представнике Рукометног савеза Војводине, ЈКП Младост, клубова са територије града Панчева и чланове судијске организације града Панчева.

На састанку је било речи о начину финансирања града Панчева усмереном ка клубовима и осталој проблематици везаној за рад и функционисање клубова, а представници клубова су највише били заинтересовани за промене у систему такмичења и отежану организацију такмичења у свим лигама.

Састанак је отворио председник Спортског савеза, господин Битевић, који је поздравио све присутне и изразио задовољство због интересовања које РСВ показује за своје клубове. Генерални секретар, господин Перић, рекао је да Спортски савез улаже све напоре да рукометним клубовима са територије Панчева обезбеди потребне услове за рад и развијање.

Генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна, рекао је да је град Панчево тренутно прави пример свима како треба једна локална самоуправа да ради и издваја за спорт, па тако и за рукомет. Вишекруна је рекао да је већ обишао неке рукометне средине, те да предстоје још неке посете, али да је првенствени циљ да се односи клубова са локалним самоуправама поправе и подигну на што виши ниво.

Господин Буквић је рекао да је Панчево специфична средина и да је још давне 1986. године донета одлука да се оформи предузеће које ће бринути о спортским објектима, у циљу побољшања рада у погледу, пре свега физичке културе, а затим и свих спортиста, што кроз године даје јасне резултате. Рукомет је поново на својем путу славе, Динамо је опет на европском путу, сигурно је да ће публика то препознати и посећивати утакмице у великом броју. Такође, сви клубови са територије града су у експанзији, напредују у раду, па тако и у ранговима такмичења, што је доказ да ствари функционишу онако како би требало.

Присутнима се званично обратио и Предраг Стојадинов, директор ЈКП Младост, предузеће које је задужено за одржавање спортских објеката и спортске инфраструктуре. Стојадинов је истакао да се веома вредно ради на одржавању свих спортских објеката, а сада је акценат на припреми спортске хале Стрелиште, која ће већ вечарас бити поприште прве утакмице коју Динамо као домаћин игра у Сеха лиги, против скопског Металурга.

Представник РК ''Јабука'', Слободан Пешко, и представник ЖРК ''Долово'', Владимир Вемић, поставили су питање у вези са променом система такмичења, тачније због чега је дошло до тренутне промене система, без чекања које је законом предвиђено, а то је најмање годину дана.

Генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна, рекао је да РСВ институционално покушава да реши све настале проблеме, као што је Статут РСС и бројни други акти који су усвојени, а тим поводом РСВ се обратио за помоћ Министарству за спорт и омладину, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, као и свим надлежним органима РСС. Такође, представници РСВ су у више наврата разговарали са руководством РСС о актуелној проблематици, али још увек се не види ефекат тих разговора.