СУДИЈЕ И КОНТРОЛОРИ СПРЕМНИ ЗА ПОЧЕТАК СУПЕР ЛИГЕ

Датум: 05/09/2017      Категорија: Службена лица

Протеклог викенда у хотелско спортском комплексу „Шумарице“ у Крагујевцу, одржан је редовни јесењи семинар судија и контролора који ће у наредној такмичарској сезони обављати дужност на утакмицама Супер лиге Србије. Судије и контролори из Војводине имали су активну улогу у одржавању овог семинара, о чему најбоље говоре предавања која су одржали.

Генерални секретар РСВ, који је присуствовао семинару у улози председника Комисије за праћење суђења ЗСиК РСС, Слободан Вишекруна одржао је предавање на тему „Критеријум досуђивања седмераца“, након чега спроведено контролно теоретско тестирање.

Други дан семинара био је предвиђен за тестирање физичке спремности судија, док су контролори утврдили критеријуме по којима ће судије бити оцењиване. Након тога, и судије и контролори су радили видео тест са 15 ситуација из игре, који је припремио Милан Ракић, а потом је на реду била „Пасивна игра“ коју су припремили Зоран Станојевић из Заједнице рукометних судија РСВ  и Мирослав Јанковић.

Председник Комисије за праћење суђења ЗСиК РСС Слободан Вишекруна је кроз приказ и коментар видео исечака са најзанимљивијим ситуацијама са утакмица Супер лиге у претходној сезони, конкретизовао учинак судија, а потом су дате сугестије о методама корекције квалитативног учинка судија.Председница Стручно лекторске комисије ЗСиК РСС Бранка Марић одржала је предавање последњег дана семинара са освртом на проблематику примене прошлогодишњих измена ИХФ Правила игре. Том предавању су присуствовали и Љубомир Обрадовић и Живојин Максић, селектор и тренер женске репрезентације Србије.