Одржан турнир ветерана и ветеранки у Сомбору

Датум: 11/10/2017      Категорија: Остале вести

Други по реду Међународни турнир рукометних ветеранки и ветерана протекао у атмосфери коју ће сви дуго памтити. На паркету велике сале "Мостонга" гошће и гости из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, домаћих српских клубова  подсетили су се на најбоље рукометне дане.

Резултати су, наравно, остали у другом плану. Иако су, женске ведете и мушки рукометни цареви показали током дводневних надметања да своје рукометно умеће, снагу, енергију, вољу за тимском игром, имају коме да пренесу. Њихове наследнице и наследници у овом трофејном екипном спорту пратили су пажљиво и помно потезе искусних и добро познатих имена, док су они старији, поново аплаудирали својим дугогодишњим спортским љубимицама и љубимцима.

Прво место у женској конкуренцији припало је домаћој екипи, ЖРК Сомбор, друго место освојио је ЖРК Славонке&Словенке, док се на трећем месту нашао ЖРК Графичар. Титула најбољег голмана припала је  Јелени Радић (ЖРК Графичар). Антонија Батур (ЖРК Славонке&Словенке) проглашена је за најбољег стрелца, а Ленка Павловић (ЖРК Сомбор) за најбољу играчицу.РК Стара Школа из Суботице освојио је прво место у мушкој конкуренцији, РК Сомбор друго, а РК Графичар треће место. За најбољег голмана проглашен је Дарко Глигоревић (РК Приједор), а епитет најбољег стрелца понео је Бакир Буљугија (РК Слобода). Радован Пролић (РК Стара Школа) је најбољи играч овог турнира. 

Све је и овом приликом, зачињеним "трећим полувременом", у којем су домаћини - организатору, Рукометном клубу Сомбор - ветеранке/ветарани, у великој сали Дома пензионера, уз тамбураше, старе шале, осмех, и препричавања о најлепшим данима младости, евоцирања на успомене што све заслужује посебна поглавља. Тако сомборске рукометне виле и сомборски рукометни романтичари, добили осим признања стечених на терена, првенствено она која се тичу епитета врхунских домаћина. Захвалност иде и на адресу Градске управе града Сомбора, Спортског савеза и Спортског центра Соко као и бројним спонзорима.