Ген. сек. посетио Сечањ и Јашу Томић

Датум: 18/09/2017      Категорија: Остале вести

У суботу је одигран 1. меморијални турнир "Караси и легенде рукомета".

Ту прилику је искористио генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна, који је у друштву председника ТК РСВ, Владимира Кнежића, посетио Сечањ и Јашу Томић.

Разговарали су са представницима РК "Херцеговина" из Сечња, РК "Раднички" из Јаше Томић, , РК "Црвена Звезда" из Мокрина, РК "Војводиа Степа" и РК "Јабука" из истоимених места и са многим рукометним радницима из клубова широм Војводине.

На самој церемонији отварања меморијалног турнира, Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна је поздравио све учеснике, пожелео добродошлицу екипи Мокре Горе, која је прешла око 600 километара да би учествовала на овом меморијалу, и истакао да ће Рукометни савез Војводине увек помоћи овакве манифестације, као што и иначе подржава и помаже, а нарочито јер је то председник Караси заслужио.

"Буђење рукомета у једној новој средини је нешто што се мора помоћи и подржати", рекао је том приликом Вишекруна, обраћајући се Слађани и младим рукометашима и рукометашицама, уз обећање да ће првог радног дана у Банатски Деспотовац бити послате лопте, како би дечаци и девојчице могле да тренирају и спремају се за пролеће, када се очекује њихово укључивање у ЛМК РСВ.

Ову прилику, Вишекруна је искористио прилику да обави и неформалне разговоре са председницима општина Сечањ и Житиште, Предрагом Рађеновићем и Митром Вучуревићем, у вези са активирањем рукометних секција у малим срединама, а касније и спајањем деце из два-три села, како би се могле оформити рукометне екипе, које ће се такмиити у ЛМК РСВ.

Након посете Сечњу, Вишекруна и Кнежић су се у друштву истакнутог рукометног радника Љубише Риикала упутили у Сечањ, где су присуствовали и одигравању утакмице 1. кола у ДРЛ "Север", у којој су снаге одмериле домаћа екипа РК "Раднички" и новосадски подмладак шампиона Србије МРК "Славија".

Након завршеног турнира и поменуте првенствене утакмице, дружење су наставили у неформалном делу у друштву Ненада Јокановића и других рукометних радника са територије целе Војводине, где су се присећали разних занимљивих ситуација са и око спортских терена.